Tenniskids Informatie

Tenniskids

De KNLTB heeft in 2013 een systeem ge├»ntroduceerd - waarbij kinderen vast in een bepaalde kleur spelen. De kleuren zijn blauw (mi 2017), rood, oranje en groen. De kleur geeft aan op welke baanlengte, met welke bal, en met welke telling er gespeeld wordt.

Competitie

Er wordt door de KNLTB op de Tenniskids gebaseerde principes, competities georganiseerd. Voor kinderen in de kleuren rood en oranje, is dit de Tenniskids World Tour. De Tenniskids World Tour vind plaats in het voorjaar, en in het najaar. Het leuke van de Tenniskids World Tour is dat iedereen kan meedoen, of je nu al jaren op tennis zit, of dat je net bent begonnen. Voor kinderen in de kleur groen is er de "Groene competitie", deze wordt ook in het voorjaar en in het najaar gehouden.

De trainers van de Tennisschool bepalen in welke kleuren er TCZ teams worden ingeschreven en welke kinderen voor die teams worden uitgenodigd.

Toernooien

Buiten de competitie, worden er ook veel toernooien georganiseerd die op de tenniskids principes zijn gebaseerd en waarvoor kinderen zelf kunnen inschrijven:

  • Overzicht van alle Rood-Oranje-Groen toernooien (inclusief de World Tour competitie) op tenniskids.toernooi.nl

 

Overige informatie: