2007 Tom IMG_3130

Tom Maintz (Voorzitter)

Tom Maintz 69 jaar, getrouwd, 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik woon in Bloemendaal en ben ongeveer 25 jaar lid van de tennisclub. Samen met Paul van Geuns stond ik aan de wieg van het toptennis en heb met mijn bedrijf het toptennis gesponsord en haalde vele toppers naar Zandvoort. Ondanks vele lessen ben ik nog steeds een middelmatig tennisser. Sinds een aantal jaren gepensioneerd maar werk af en toe als  adviseur. Mijn hobby’s zijn tennis (vooral kijken), voetbal en mijn kleinkinderen.

Daniëlle SchelvisDanielle Schelvis

Als kind ben ik ooit lid geweest van TC Zandvoort, maar was toen niet erg enthousiast. In 1998 ben ik weer lid geworden met als doel zo af en toe eens een balletje te slaan. Dit is een beetje uit de hand gelopen. Al snel werd ik gevraagd om mee te trainen met de damescompetitie en het seizoen erop zat ik in een competitieteam. Ik train met een aantal dames zowel ’s zomers als ’s winters bij Hans, speel vrij en doe af en toe mee met de racketavond. Ik ben ooit toegetreden tot de jeugdcommissie als lid en later heb ik zitting in het bestuur genomen als voorzitter jeugd. Daarna ben ik  voorzitter recreantencommissie geweest en ben nu voor het 3e jaar secretaris en doe gezamenlijk met Nicole de ledenadministratie.

Eric van der Maten (Technische commissie)eric van der maten

Ik woon in  Aerdenhout met Evaline, Joep en Max. We zijn in 2009 lid geworden van Tennisclub Zandvoort en vanaf dag één zeer actief binnen de vereniging. Dit had met name te maken met het leuke ontvangst van ons als gezin bij Tennisclub Zandvoort.

Ik heb zelf in mijn jeugd veel getennist in het Haagse district. Door een ski ongeval moest ik noodgedwongen stoppen met tennis. Ik heb vervolgens meer dan 20 jaar geen racket meer aangeraakt totdat een van onze zonen begon te spelen met een bal en een racket. Vanaf dat moment was ik weer verkocht aan het spelletje. Na wat herstel werkzaamheden aan mijn knie ben ik weer instaat om te tennissen. De hele familie speelt nu competitie en we zijn nu regelmatig op de vereniging te vinden.

Ik heb al eerder in de sponsor en kascommissie gezeten. De functie nu als voorztitter TC lijkt mij uitdagend. Met deze functie heb je meer te maken met waarom het gaat binnen de vereniging; “Tennis!”

Martine Paap (Jeugd commissie)martine

Ik ben Martine Paap, woon in Zandvoort, en heb 3 enthousiast tennissende kinderen: Mees, Ties en Roos. Dit enthousiasme zorgt er voor dat ik regelmatig op de club vertoef en elke tennishal en elk park in de nabije en verre omgeving wel een of meerdere keren bezocht heb. Misschien dus wel een voor de hand liggende stap om nu mijn steentje bij te dragen en me specifiek in te zetten voor de jeugd binnen de TC Zandvoort.

Sinds kort ben ik voorzitter van de Jeugdcommissie en in die hoedanigheid ook lid van het bestuur van TC Zandvoort. De jeugd is een hele belangrijke en grote groep binnen de vereniging en samen met de andere leden van de JC gaan we de jeugd nog beter op de kaart te zetten, dit geldt voor de grote groep recreatieve spelers maar natuurlijk ook voor de groep prestatieve tennissers. De World Tour – met de balkleuren rood en oranje – is sinds een paar jaar uitgegroeid tot een volwaardige competitie voor de jongste spelers en heeft als doel kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het tennisspel. Bij de “Tennniskids groene competitie” en de voorjaarscompetitie (gele bal) is TC Zandvoort traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd. De TC Zandvoort weet al jaren lang de meest talentvolle spelers uit de omgeving aan trekken, mede door de goede reputatie van de tennisschool.