Update competitie

10 juni 2020


Er is hoopvol nieuws: de KNLTB-competitie start in september als de maatregelen van het kabinet het tegen die tijd toelaten.

Het viel niet mee voor de KNLTB om 200.000 tennis minnende competitiespelers in het voorjaar te vertellen dat de voorjaarscompetitie door het Coronavirus was geveld. Een teleurstelling want we waren er allemaal weer helemaal klaar voor. Het enige wat ons vervolgens restte was wachten en hopen.  

En nu is er hoopvol nieuws! De KNLTB-competitie 2020 zal begin september starten als de maatregelen van het kabinet het tegen die tijd toelaten. Dat betekent dat wij ons moeten gaan voorbereiden op wat dit voor onze club betekent. We zullen er rekening moeten houden dat de anderhalvemeterregel zowel op en naast de baan in september nog steeds van kracht is.  

Hoe gaat de competitie er uit zien?

Alle teams die zich hebben ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie (VJC) blijven ingeschreven. We gaan inventariseren bij de teams of ze mee willen doen. Dit zal gebeuren middels een aparte mail gericht aan de captains van de ingeschreven teams van de VJC. Teams hebben ook de optie om samen te gaan. Vervolgens geven wij aan de KNLTB door welke teams ingeschreven blijven.  

De data van de KNLTB kunnen jullie hier terugvinden
https://corona.knltb.nl/media/cijdp5mo/speeldata-najaarscompetitie-alle-data-2020.pdf  

Een nieuw competitieteam opgeven is ook mogelijk. Stuur een mail naar de Technische Commissie: [email protected].   

Voor ons als vereniging is het van belang dat wij een goede inventarisatie doen in hoeverre de anderhalvemeterregel toepasbaar is tijdens de competitie. We gaan kijken hoe we de competitie mogelijk kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan variabele aanvangstijden, creatief gebruik clubhuis en overige ruimtes op het park.  

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de competitie 2020.  

Met vriendelijke tennisgroet,  
De TC

Nieuwscategorieën