Samen tegen corona

15 oktober 2020

Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca is voorlopig gesloten, de maximale groepsgrootte is teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn zware maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

• De KNLTB Competitie 2020 stopt per direct, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
In afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS is dubbelen bij tennis toegestaan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Meer informatie:
Veelgestelde vragen KNLTB