Lustrum

10 september 2020

In 2021 bestaat TC Zandvoort 70 jaar en dat betekent dat we als club weer een lustrum mogen vieren! Om het lustrumjaar in goede banen te begeleiden is er een Chef Lustrum aangesteld. Hij is voor velen al jaren een bekend gezicht op de Glee en een trotse ambassadeur voor de club. Een persoon die respect zeer hoog in het vaandel heeft staan, niet alleen in het woord op een reclamebord of op een shirt, maar feitelijk in de omgang met iedereen. Hij is iemand die plezier in het spel en op de club heel belangrijk vindt. Plezier door gewoon lekker je ding te doen op de tennisbaan en niet uitsluitend gefocust te zijn op winnen. Hierbij alvast een korte warming-up met een paar vragen over zijn band met TC Zandvoort.

Dames en heren, onze Chef Lustrum: Noud Weijers.

TCZ: Wanneer ben je begonnen met tennissen?
NW: Mijn vader was 25 jaar voorzitter van een tennisclub wat mij aangespoord heeft om op mijn 9e te beginnen met tennis.

TCZ: Wat was je eerste club?
NW: Ik ben begonnen bij HBC op het huidige Merlenhove, daarna TC Groenendaal ook op Merlenhove, daarna LTC Bloemendaal en vervolgens TC Zandvoort.

TCZ: Hoe lang ben je al lid van TC Zandvoort?
NW: Volgens mij ben ik sinds 1975 lid.

TCZ: Wat is jouw mooiste herinerring van de club?
NW: Die stamt uit 1975. De toenmalige voorzitter Jan Eizema kwam op het innovatieve idee om de sterkste spelers in de regio in één club, TC Zandvoort te verenigen en te laten trainen door de nummers 2 en 3 van Nederland, Jan Hordijk en Niek Fleurie. Het niveau schoot omhoog waarmee de basis werd gelegd voor het huidige toptennis.

TCZ: Wat maakt TC Zandvoort zo bijzonder?
NW: Er zijn meer leuke, gezellige clubs in de regio, maar TC Zandvoort heeft het voordeel dat er al jarenlang een uitstekende samenwerking is tussen een uitstekende tennisschool en de vereniging, waarin veel jeugd, recreanten en toptennissers zich thuisvoelen.

TCZ: Wat kunnen we verwachten volgend jaar?
NW: Wij vieren volgend jaar de 14e lustrum! We zijn een aantal ideeën aan het uitwerken maar wees in ieder geval voorbereid op een aantal evenementen. Uiteraard wordt het park overgoten met een “70 jaar TCZ” sausje. Gedurende de wintermaanden wordt het e.e.a. duidelijk en zullen we ruim van tevoren met de leden communiceren waar zij zich op kunnen verheugen!