Info voor nieuwe leden

26 februari 2022


Wat mooi dat voor 2022 zoveel tennisliefhebbers voor TC Zandvoort hebben gekozen! Inmiddels hebben we iets meer dan 1000 leden, een record sinds het bestaan van onze mooie club!

We laten met dit bericht iedereen kennis nemen van een paar belangrijke ins en outs van T.C. Zandvoort.

Weetjes...

De club is opgericht in 1951 op de Schelp, een duintop in Zandvoort. Na ongeveer 3 jaar verhuisden we naar de huidige locatie waar 3 overwoekerde banen van de Kennemer Golfclub in een duinpan lagen. Sinds die tijd zijn we uitgegroeid tot een van de grootste tennisclubs van het district en inmiddels de grootste sportvereniging in Zandvoort.

We hebben voor 1079 leden 9 gravelbanen waarvan er 5 verlicht zijn. Door de grote belangstelling moeten we voor nieuwe belangstellenden voor 2023 met een wachtlijst werken, daarover krijgen adspirant-leden altijd individueel bericht.

Ieder jaar worden er heel veel leuke activiteiten gepland. Een van de hoogtepunten dit jaar is de finale van de Eredivisie op T.C. Zandvoort. Onze club heeft de afgelopen 6 jaar 3 landskampioenstitels in de hoogste tennisklasse van Nederland behaald. In het weekend van 4 en 5 juni wordt de finale van Eredivisie-competitie van 2022 op onze club gespeeld. Toptennis in de achtertuin!

Tennisplezier....

T.C. Zandvoort gebruikt de *KNLTB ClubApp. Hiermee kun je makkelijk via je smartphone een baan van tevoren kan reserveren. Het is dus belangrijk om deze app te downloaden (via de Apple App Store of Google Play). Naast heel veel andere nuttige informatie over toernooien en competities kun je er ook (nieuwe) tennismaatjes mee vinden, zodat je hopelijk snel en veel op de club kunt tennissen. Via de KNLTB vinden er diverse competities plaats op verschillende dagen van de week voor enkel dames-, enkel heren- en gemengde teams.

De teams voor de voorjaarscompetitie zijn al aangemeld. Voor de najaarscompetitie opent later in het jaar de inschrijving en kun je met een jouw eigen team aanmelden. Mocht je interesse hebben om nog mee te spelen bij de voorjaarscompetitie dan kun je je aanmelden bij de Technische Commissie ([email protected]). Let op, hier is veel animo voor, dus deelname is na aanmelding nog niet gegarandeerd. We kunnen in ieder geval kijken of je bij een passend team kunt aansluiten of als reserve kunt meedoen.

Natuurlijk kan er ook competitie gespeeld worden door onze junioren. Zij kunnen zich aanmelden bij de Jeugdcommissie ([email protected]).Dit hele seizoen worden er toernooien en andere clubactiviteiten georganiseerd door de Recreantencommissie, zoals de vernieuwde FUNKY FRIDAY TOSS. Een overzicht van deze toernooien en activiteiten staan op de kalender op onze website (https://www.tc-zandvoort.nl).

Tennisschool Zandvoort

De tennisclub heeft een uitstekende samenwerking met Tennisschool Zandvoort. Zij verzorgen alle tennislessen, tenniskampen en tennisclinics, en kunnen je ook adviseren op tennisgebied.

En dan het clubhuis…

Het oergezellige clubhuis wordt beheerd door onze Harro met een aanbod van dagelijks heerlijke wisselende gerechten voor verenigingsprijzen. Ook kun je bij Harro terecht voor de borrel met een heerlijk wijntje uitgekozen door onze huissommelier.

Dit zijn de grote lijnen van onze club. Mocht je nog vragen hebben of mee willen helpen bij de organisatie van een toernooi of evenement, kijk op de website.

We zien jullie graag op de club!

De Recreantencommissie 2022: Maria Freiria, Yvonne Ribourdouille, Luciene Paap, Mariëlle Peet, Thijs Berntsen

 

Nieuwscategorieën