Dubbelen mag weer

21 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 19 mei van het kabinet, heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Per direct mogen spelers van 18 jaar en ouder mogen vanaf nu ook dubbelen mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren, 1.5 meter afstand houden, direct naar huis na het spelen, clubhuis blijft dicht etc.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten.

1.5 meter tennis
Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om de club en tennisleraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen. Dit betekent dat er voorlopig ook nog geen grotere groepsactiviteiten worden georganiseerd zoals de racketavonden en -ochtenden We roepen iedereen op zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Algemene regels:

• Alle RIVM-richtlijnen blijven van kracht
  • Vrijspelen in enkelspel en dubbelspel
  • Maximaal 4 personen per baan
  • Vrijspelen is alleen mogelijk op basis van online reserveren via de KNLTB Club App (download via de Apple App Store of Google Play)
  • Maximale speelduur is 1 uur
  • Er mag maximaal 1 uur per dag gereserveerd worden met een maximum van 3 reserveringen per week
  • Reserveren kan uitsluitend op de speeldag
  • Zonder gereserveerde baan kom je niet naar het park
  • Maximaal 10 minuten van te voren aanwezig Neem eigen ballen mee en drinken
  • Na het spelen direct weer weg
  • Er worden tot nader order geen racketavonden en -ochtenden georganiseerd
  • Jeugd mag vrijspelen onder toezicht van een ouder of trainer
  • TC Zandvoort riskeert hoge boetes als de richtlijnen niet worden gevolgd. Deze boetes worden uiteraard verhaald op leden die zich niet houden aan de richtlijnen.