Doe mee aan de TCZ laddercompetitie!

05 april 2023


Beste TC Zandvoort leden,

Doe mee aan de laddercompetitie 2023. Je kunt nu instappen, maar ook later in het seizoen. 

Deze voor TC Zandvoortleden nieuwe competitievorm loopt door tot het einde van dit buitenseizoen (eind oktober 2023).

WAT IS EEN LADDERCOMPETITIE?

Het is een vrijblijvende, interne clubcompetitie waarbij je andere spelers kunt uitdagen tot maximaal 10 "laddertredes"  boven of onder je. Win je, dan klim je op de ladder. Verlies je, dan - hoe verrassend - daal je.

We tennissen natuurlijk op onze eigen vereniging, en je tennist op het moment dat het jou en je tegenstander(s) schikt. Lekker flexibel en ook een ideale mogelijkheid om clubleden te ontmoeten. Er zijn enkel, dubbel en mixed dubbel competitites.

HOE KUN JE JE INSCHRIJVEN?

Schrijf je in voor één of meerdere van deze laddercompetities via de welbekende KNLTB ClubApp op je mobiele telefoon (de laddercompetitie staat niet op onze website!).

Nadat je op je telefoon bent ingelogd, kies je in het startscherm

 1. onderaan de optie "Spelen"  ->
 2. dan rechts bovenaan de optie "Wedstrijden" ->
 3. dan de optie "Ladder" ->
 4. dan de optie "Beschikbaar" ->
 5. en dan kies je jouw competitie en ben je ingeschreven.

HOE KUN JE IEMAND UITNODIGEN?

Dat gaat ook weer via de KNLTB ClubApp op je telefoon; kies

 1. "Wedstrijden" ->
 2. "Ladder" ->
 3. "Mijn competities" ->
 4. selecteer jouw competitie en dan zie je de spelers ->
 5. selecteer de speler via "Uitdagen" ->
 6. tik de uitnodiging in "Jouw bericht" ->
 7. vul "Voorgestelde datum en tijd" in en geef hierbij minimaal 3 mogelijke (liefst minder drukke) data/tijden aan binnen de komende 10 dagen  ->
 8. en dan klik je "Verstuur bericht".

Zodra je zelf zo'n uitdaging via de e-mail ontvangt, klik je op de betreffende link en word je doorverwezen naar de KNLTB ClubApp, vervolgens kun je op "Uitdaging details" klikken en de uitdaging accepteren, afwijzen of een andere datum voorstellen. Dus, ALTIJD OP DE LINK KLIKKEN om te reageren! De e-mail beantwoorden sorteert GEEN effect....

Na de bevestiging is de wedstrijddatum niet meer te veranderen via de KNLTB ClubApp. De werkelijke datum waarop wordt gespeeld is niet echt van belang. Streef er ajb wel naar om de wedstrijd rond die datum te spelen.

BAAN RESERVEREN:

Als je tegenstander de streefdatum/tijd heeft geaccepteerd, kan je de baan op die tijd proberen te reserveren. Dit gaat ook weer via de KNLTB ClubApp.

 • Kies de optie "Spelen" -> "Baan reserveren".

De wedstrijdduur is minimaal 30 minuten voor enkelspel en minimaal 60 minuten voor dubbelspel. Dit is relatief kort, maar wel passend binnen het huidige reserveringssysteem. Indien onderling eens, mag natuurlijk ook langer worden gespeeld, als de baan vrij is.

WEDSTRIJDRESULTAAT INVOEREN:

De winnaar van de ladderwedstrijd is degene met het hoogste aantal gewonnen GAMES. We houden alleen de game score bij, dus geen setscores. Na de wedstrijd dien je deze score in games in te voeren in de KNLTB ClubApp. Een gelijkspel is ook mogelijk.

Vul de eindstand (in games dus) in op de eerste regel genaamd "SET 1". En dan dus graag géén games invullen op de regel "SET 2".

Om de score officieel te maken, wordt je tegenstander via e-mail gevraagd om op de doorverwijzing naar de KNLTB ClubApp te klikken en vervolgens de wedstrijduitslag te bevestigen.

Zo ga je de ladder op en neer en is aan het einde van het buitenseizoen de winnaar bekend!

Klik hier om nog meer informatie te krijgen over de laddercompetitie.

Zijn er verder nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected].

Veel speelplezier en succes!

De laddercommissie

Frank van der Klaauw (06-21599995)

PS: Wil je graag als vrijwiller meehelpen in de laddercompetitie-organisatie? Laat het ons weten als je interesse hebt via: [email protected]

 

 

Nieuwscategorieën