De TC Zandvoort Laddercompetitie 2024 gaat van start!

23 mei 2024


Beste leden en ereleden van TC Zandvoort,

De TC Zandvoort Laddercompetitie 2024 is per vandaag (3 juni 2024) gestart!

Je kan elke ronde kiezen of je deelneemt. Deze vernieuwde aanpak werkt reeds zeer goed bij andere clubs. Doe dus mee aan deze competitie en speel spannende wedstrijden tegen tegenstanders op je eigen niveau, op tijden die passen bij jouw schema!   

Je kunt je vandaag, maar ook verderop in het jaar nog opgeven om deel te nemen!

Hoe werkt het:

 1. Elke 2 weken begint er een nieuwe ronde
 2. In elke ronde word je automatisch gekoppeld aan (0, 1 of 2) tegenstanders op de ladder. Je bepaalt geheel zelf via de KNLTB Match-app hoeveel dit er in deze 2 weken zijn (0, 1 of 2). Je kan zo per ronde kiezen hoeveel/ hoevaak je speelt en dus evt. ook kiezen een ronde over te slaan (bijv. in verband met vakantie) of tegen 2 tegenstanders in plaats van 1 te spelen
 3. Je kunt wedstrijddetails (bijv. datum/tijd) volledig zelf regelen via de chatfunctie in de app in bespreking met jouw tegenstander
 4. Je krijgt automatisch een voorgestelde tijd die je in onderling overleg via de chat functie kunt aanpassen.
 5. Banen dien je vervolgens zelf te reserveren via de bekende websites (voor enkelspel een wedstrijdtijd van 30 min., voor dubbelspel 60 min.).
 6. De reservering van de wedstrijdtijd voor singles is relatief kort, dit kunnen we (nog) niet in het systeem aanpassen. De praktijk wijst overigens uit dat als je een half uur de baan reserveert, er altijd wel een mogelijkheid is om de rest van je wedstrijd op dezelfde of een andere baan voort te zetten!
 7. Binnenkort kan het reserveren rechtstreeks in de KNLTB Match-app, met ook mogelijkheden om de duur te verlengen, maar dat kan nu dus nog niet.
 8. Bepaal onderling welke wedstrijdvorm je speelt. Gezien de beperkte wedstrijdtijd, is het advies om de score in games in te voeren. De score kan worden ingevoerd door in de KNLTB Match-app op de 'Score' knop klikken. De wedstrijd verdwijnt vervolgens uit jouw KNLTB Match-app agenda.
 9. Je stijgt op de ladder als je wint tegen een tegenstander die boven jou staat op de ladder  

Hoe meld je je aan bij de app en de verschillende competities?

 1. Open de KNLTB Match-app (blauw icoontje). Vorig jaar zat de laddercompetitie nog in de KNLTB Club-app (oranje icoontje). Deze oude laddercompetitie werkt nu niet meer
 2. Ga naar ‘’Zoeken’’ en zoek naar ‘’Clubnaam’’ (TC Zandvoort) en doe mee aan 1 of meerdere laddercompetitie(s) naar keuze, klik vervolgens op "doe mee" button.

Klaar! Je wordt nu eens per 2 weken automatisch gekoppeld aan een nieuwe tegenstander

Let op: je kan alleen een dubbelpartner kiezen als die partner zelf ook al een KNLTB Match-app account heeft. Zodra je allebei een account hebt, kies dan de gewenste competitie en klik op "doe mee". Vervolgens typ je de naam van dubbelpartner in het zoekscherm. Dit werkt alleen als je de voor- en achternaam voluit ingeeft  

Hoe maak je een account aan in de KNLTB Matchapp?

 1. Download de KNLTB Matchapp (blauw icoontje) via de Google Play of App store op jouw telefoon of tabblet
 2. Heb je nog geen account? Ga naar ‘’klik hier om je te registreren’’
 3. Voer de gegevens in waar jij bekend mee bent bij de KNLTB, meestal lukt je KNLTB ID of jouw emailadres. 
 4. Volg de simpele stappen en maak het account aan! Jouw KNLTB ledenpas verschijnt in het scherm als je het "profiel" icoontje rechtsonder in het scherm aanklikt en vervolgens klikt op "digitaal ledenpas".    
 5. Het systeem nodigt dus je tegenstander uit, daarbij wordt rekening gehouden met de KNLTB ranking en je speelt tegen iemand die maximaal 5 plaatsen hoger of lager op de ladder staat.

Voor vragen over inloggen/registratie kun je altijd contact opnemen met [email protected] of bellen naar 06-42205883. Zij verzorgen het gehele beheer inclusief vraagbaak voor alle laddercompetitie deelnemers.  

Veel speelplezier! Het is vergt even wat individuele administratie, maar daarna verkeer je de rest van 2024 in topvorm!  

 

De laddercompetitiecommissie!

[email protected]

Nieuwscategorieën